25 / 100
kiropraktika kutyusai

Mi vagyunk a Kiropraktika Központ kutyusai, Johnny

Kálbori Zsolt kiropraktőr

Szerző: Kálbori Zsolt

Johnny

Johnny

Johnny története a középső kislányom, Emma szülinapján kezdődött. Akkor családostól beültünk az autóba, hogy kiskutyát keressünk. 

Az Illatos úti menhelyen várt minket egy cuki kis jelölt, de ő már pár éves volt akkor és mi kölyök kutyát akartunk. A következő menhelyen is csak idősebb volt, ráadásul nem is tűnt nagyon gyerekbarátnak. Így jutottunk el a Rex menhelyhez. 

Ott örömmel fogadtak bennünket, és bemutattak egy 9 kölyökből álló almot, amelyből már néhányat lefoglaltak ugyan, de szerencsére nem mindet!

Így lett a miénk ő, akinek akkor még csak számjele volt: D alom 5-ös. Végül a Johnny név mellett döntöttünk, ami mindenkinek tetszett.

Az örökbefogadás gyorsan ment, másnap márt el is hozhattuk, mindenki nagy örömére. 

 

Johnny-kánk hamar beilleszkedett a családba, hál’ Istennek nem rágcsált nagyon szét semmi fontosabbat a lakásban; de a szobatisztaságán sokáig kellett dolgoznunk. Valószínüleg mi nem találtuk el, hogy neki pontosan mi az igénye és mikor. 🙁

De ez már mind a múlté. 

Azóta, a jelenben, Johnny rendszeresen itt van velem a rendelőben; hamar megszokta a helyzetet. Ráadásul – pedig ettől nagyon tartottam –  az is hamar kiderült, hogy a pácienseink erre pozitívan reagálnak. Sokszor előfordul, hogy ők is kutyával érkeznek a rendelőbe, és ez mások arcára is mindig mosolyt csal és jókedvre deríti őket, főleg a gyerekeket. 

Most már ott tartunk, hogy szó szerint csalódottságot látok rajtuk – és nem csak a gyerekeknél -, ha valamilyen oknál fogva nincs ott velem Johnny.

Johnny nem egy képzett terápiás kutya, de pici kora óta gyerekekhez szokott. Nem nyalakszik, nem ugrál, nagyon nyugodtan viselkedik a rendelőben. Igaz, néha fel-felugat, ha olyanja van.

Gyakran meg is jegyzik, hogy ő biztos már idős kutya, pedig nem (2019 januárjában született), csak ilyen a természete.

Johnny támogató kutyaként van jelen a rendelőben. Ez nálunk azt jelenti, hogy – főként a gyerekeknél – vonzza a figyelmüket, és olyan esetekben, amikor ők kicsit kényelmetlenül érzik ott magukat, akkor Johnny a jelenlétével segít ezt oldani. 

Erre egy jó példa az, amikor egy 4 éves kislány először volt nálunk, aki a vizsgáló szobába se akart bejönni. Akkor Johnny odaállt mellé és – miután egy kapaszkodós hám mindig van rajta -, a kislány ezt meg tudta fogni, és így már egy játékos élmény lett számára a szobába való belépés a kutyával.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Nézd meg közösségi oldalainkat is! →

Legfrissebb bejegyzéseink 

GYIK – Kutyusok a rendelőben

GYIK – Kutyusok a rendelőben

Szeretjük a kutyusokat! Csöndes, kedves jelenlétükkel, megérzéseikkel segítik a munkánkat, megnyugtatják pácienseinket. Pozitív visszejelzéseitek bátorítottak minket arra, hogy megszerezzük, Magyarországon elsőként a Kutyabarát rendelő címet! 
Természetesen a saját kutyusaink mellett szívesen látjuk a ti kutyusaitokat is.
Készítettünk egy kis összefoglalót néhány kérdés tisztázására.

KiroKlub

online torna

Gyere, tornázz velem!

Befektetés magadba, a jövődbe. Élj minőségi életet!