80 / 100
kiropraktika

Az egészség 5 pillére

Szerző: Kálbori Zsolt

Ezekre figyelj oda mindenképpen! 🙂

Mit jelent a Ti számotokra az egészség?

Talán, hogy jól érezzük magunkat?

Vagy azt, hogy nem vagytok megfázva?

Esetleg ennél sokkal többet?

A kiropraktikában az egészség fogalma mindig is többet jelentett annál, hogy nincsenek tüneteink vagy nem fáj semmink.

Az igazság az, hogy az egészség egy lényegesen jobb életminőséget jelent!

Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegségektől és a testi fogyatékosságtól való mentességet jelenti.

A definíció kibővült az egészség dinamikus felfogásával, miszerint: a jövőbeni jó fizikai, lelki és szociális jólét iránti igény kielégítésében az egyén aktív közreműködése is szükséges, mert felelős saját egészségének megőrzéséért.

1. Pihenés / Relaxáció

Többféle módon lehet pihenni és egy ellazult állapotot elérni pl.: alvás, jóga, masszázs, meditáció, fürdő. Ha az idegrendszerben feszültség áll fenn, akkor Szerinted mennyire lehet könnyű az ellazulás? Próbáld ki! Mi van, ha a csigolyák helytelen pozícióban helyezkednek, irritálják az idegpályákat, és ez által az éjjeli alvását is zavarják? Mennyivel könnyebb lenne bizonyos jóga és meditációs pozíciókban elhelyezkedni, ha a gerinced optimálisan működne?

kiropraktika budapest diéta

2. Diéta / Táplálkozás

Amit eszünk, azok leszünk! A szervezet az ételekből tápanyagot nyer ki. Ha magas tápértékű ételeket fogyasztunk, mint pl.: friss gyümölcsök és zöldségek vagy jó minőségű húsok, és ráadásul manapság már oda kellene figyelni arra is, hogy milyen körülmények között termelték, vagy tenyésztették. Mert sok méreganyag a bélrendszerben rekedhet vagy a szervezetünk más módon raktározza őket, ha nem tudja eltávolítani.

Ha gerincünk azon részén, mely az emésztőrendszert látja el (gyomor, vékony-, vastagbél stb.) szubluxációk vannak, akkor az emésztésünk nem lesz tökéletes. Ez azt jelenti, ha a táplálkozásunk megfelelő tápértékű elemeket tartalmaz, még akkor is előfordulhat, hogy alultápláltságban szenvedhetünk (hiánybetegség alakulhat ki), hiszen a szervezet nem képes felvenni azt, amit fogyasztottunk.

3. Kiropraktika – Az idegrendszer szabad működése

A kiropraktika a kezeléseivel, igazításaival hozzásegíti a szervezetünket, főként az idegrendszerünket a szabad működéshez. Ez az alapja az egészségpillér másik 4 pontjának. Kutatók évtizedek óta igazolják, hogy az idegrendszer a szervezetünk fő irányító rendszere.

4. Szellemi egészség (Pozitív szellemi hozzáállás)

Nem jellemző, hogy egy negatív beállítottságú munkaerőt léptetnek elő egy munkahelyen. Hogy érzed magad negatív kisugárzású emberek között? Érezted már? Hogyan érzik magukat az emberek Te körülötted? 

Tudtad, hogy a szellemi beállítottságod egyenes arányban van az immunrendszered működésével? (Pszichoneuroimmunológia – szép szó).
Észrevetted, hogy mikor „letörtnek” érzed magad rosszabb a testtartásod és az egészséged? Véletlen egybeesés?

Emlékezz a kavicsra a cipőben!

kiropraktika blog mozgás

5. Mozgás

Hányan mondják, hogy szívesen mozognának többet, ha lenne energiájuk, erejük, motivációjuk és „idejük”? Tudtad, hogy testünkben az összes izom a gerincből eredő idegpályák által működik? Ha a gerincben szubluxációk vannak, akkor az izmok hogyan működhetnének tökéletesen? 100% működéshez 100% beidegzés is kell. Az egészséges gerinc lehetőséget biztosít mindenkinek az optimális fizikai teljesítményre. Napi 15-30 perc mozgás is már csodákra képes.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Nézd meg közösségi oldalainkat is! →

Legfrissebb bejegyzéseink 

KiroKlub

online torna

Gyere, tornázz velem!

Befektetés magadba, a jövődbe. Élj minőségi életet!