Mi a termográfia?

 

A termográfia egy biztonságos, fájdalom mentes és megbízható eljárás a test infravörös kisugárzásának mérésére sugárterhelés nélkül. Más vizsgálatokkal ellentétben a termográfia vagy hőtérképezés abban különleges, hogy képes kimutatni területeket, ahol idegi irritáció állhat fenn. 

Miután az idegrendszer egészséges működése elengedhetetlen a szervezet helyes működéséhez, ezért a vizsgálat fontos információval tud szolgálni, ami nagyon hasznos az ellátásodhoz.  

Az eljárás egy pontos elemzésen alapszik, ami a test felületi hőmérsékletét veszi alapul a gerinc mentén. A gerinc két oldalán mért hőmérsékletek összehasonlításra kerülnek a normál értékekkel, olyan módon, mint  vérvizsgálatkor. A jelentősége ezeknek a hőmérséklet különbségeknek az, hogy helytelen működésre utalhatnak az idegrendszerben. 

 

Kevesebb, mint tizenöt másodperc alatt képes a Tytron megtalálni ezeket az aszimmetrikus területeket jelezvén, hol magasabb a hőmérséklet, akár akkut lágyrész sérülés miatt, ízületi gyulladás okán, porckorong kitüremkedésnél vagy más, a gerinchez kapcsolódó körülmények révén.

 

Ahol alacsonyabb hőmérsékletű területeket mér, ott régóta fennálló, krónikus problémák alakulhattak ki. A Tytron egy paraspinális (gerinc két oldal menti) termográfiás szkenner. Nagy pontosságú érzékelőket, lencséket és egy speciális összpontosító hengert használ a mérésnél.

 

A Tytron a gerinc alsó szakaszától fel a nyakig sokszoros hőmérséklet méréseket végez. A szkenner a gerinc mentén gördül felfelé, teljesen fájdalom mentes így a vizsgálatot minden korosztálynál el lehet végezni, csecsemőktől egészen idős korig.

 

 

                                             

Miért alkalmazzák a kiropraktőrök?

A kiropraktika az idegrendszer működésére összpontosít. Miután az idegrendszer irányítja és hangolja össze a test funkcióit, így elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez a helyes idegrendszerbeli működés.

Ezek az idegpályák az agyunktól a gerincoszlopon át haladnak és jutnak el a test különböző szerveihez, többek között a szemekhez, fülekhez, tüdőhöz, vesékhez, valamint érinti az egész bőrfelületet és még a szívet is.

A kiropraktika egy speciális eltérésre összpontosít, amely megfosztja a testet a helyes idegrendszerbeli működéstől. Ezt az állapotot szubluxációnak hívják.

A szubluxációt úgy definiálják, mint egy helytelen pozíció és/vagy mechanikai működés a gerincben, amely zavarokat okoz az idegrendszer normális működésében.

A Tytron készülék összehasonlítja a bőrfelületi hőmérséklet különbségeket, így megállapítva a normálistól eltérő értékeket, ezáltal a kiropraktőr fontos döntéseket tud hozni az idegrendszer egészségének megőrzésével kapcsolatosan és azt, hogy milyen kezelést igényelhet a páciens.

A vizsgálati eredményeket mindig meg mutatjuk és lehetőséget nyújtunk ezek értékelésére és megbeszélésére.

Ezek a mintaképek mutatják, hogy a termográfiát hogyan lehet használni idegi irritáció feltérképezéséhez és mikor tért vissza az idegrendszer a helyes működéshez.

       

Termográfiás felvételek a kezelések előtt, sok helyen jelezte az idegrendszerben létrejött irritációt. A kezelések után, pedig azt mutatja, hogy az idegrendszerben helyre álltak a működések.

 

Azonnali segítség a fájdalom leküzdésében! 🙂

Mutatunk Neked 4 gyakorlatot derékfájásra. Kérd az ajándék e-bookot!
Derékfájás ebook