Rólunk

About

Kálbori Zsolt

A Kiropraktika doktora, a Magyar Kiropraktőrök Egyesületének elnöke. Módszereimmel a szervezet öngyógyító mechanizmusára hagyatkozva, a tényleges gyógyulást kívánom elérni, külső befolyások nélkül, amíg lehet. Így lett a választott szakmám és hivatásom a kiropraktika-AMM terápia. 

Az egyesült államokbeli Palmer College of Chiropractic-en, Iowa államban szereztem meg a doktori címem a kiropraktika tudományából, és levizsgáztam az Alternatív Mozgás- és Masszázsterápiából is.

Küldetésünk

Szakszerű kiropraktikai ellátást nyújtása, családias és barátságos légkörben mindazok számára, akik természetes, gyógyszer- és műtétmentes megoldást keresnek gyógyulásuk és egészségük megőrzése érdekében.

Célunk, hogy a hozzánk forduló páciensek megtanulják és megtapasztalják, hogy a szervezetük öngyógyító, és az egészségük helyes támogatása több, mint a tüneteik kezelése.

Célunk a fájdalom csillapítása mellett, az ok megszüntetése.

Folyamatosan törekszünk a fejlődésre szakmai továbbképzésekkel és a legmodernebb technikai háttérrel, hogy a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtsuk.

Kőszegi Zsófia, asszisztens

Idegenforgalmi szakmenedzserként az egészségturizmusról tanultam és a diplomámat is ezen a szakon szereztem, mivel mindig is fontosnak tartottam a testi- lelki egészség megőrzését. Több évig irodavezetői és asszisztensi feladatokat láttam el de egyre nehezebben toleráltam, hogy a munkámban túlsúlyba kerültek a papírok és a táblázatok. Úgy döntöttem szeretnék találni egy olyan helyet, ahol emberekkel tudok foglalkozni és részese lehetek egy jótékony és életminőséget javító folyamatnak. Amikor rátaláltam a Kiropraktika Központra, azonnal magával ragadott a hely oldott hangulata és befogadó atmoszférája. Jó látni, hogy milyen hatékony ez a kezelés sokak számára és örülök, hogy a csapat tagja lehetek.

Pattantyús-Ábrahám Ágnes, gyógytornász

2005-ben végeztem az Eötvös József Gimnáziumban, 2010-ben pedig a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán gyógytornász-fizioterapeuta képesítést szereztem. Másfél évet dolgoztam az Országos Onkológiai Intézetben, ahol főként műtét utáni mobilizációval, légzőtorna betanításával foglalkoztam, majd az Országos Sportegészségügyi Intézetben lettem gyógytornász. Itt fiataltól az idősebb korosztályig kezelhettem különböző mozgásszervi panaszokkal a pácienseket, megfordultam a rehabilitációs és a sebészeti osztályon, valamint az járóbeteg-ellátó részlegen is. Két gyermekem születése után úgy döntöttem, nem kórházi keretek között folytatom a hivatásomat, hogy nyugodtabb körülmények között, hatékonyabban segíthessek, és jobban tudjam hasznosítani az eddig elvégzett és a jövőbeli képzéseken tanultakat.

Főbb szakterületeim... Tovább olvasom

A mozgás szeretete 4 éves korom óta tart, amikor is szüleim beírattak művészi tornára, valószínűleg ez is befolyásolta pályaválasztásomat. A szakmámban elsősorban felnőttekkel foglalkozom, célom, hogy a páciensek aktív közreműködésével csökkentsük a panaszokat, vagy épp előzzük meg azokat.

                2020-ban csatlakoztam a Kiropraktika Központ dolgozóihoz, és örülök, hogy gyógytornászként kiegészíthetem a csapatot, hogy még hatékonyabb lehessen a páciensek gyógyulása.

 

Főbb szakterületeim:

 • különböző mozgásszervi panaszok kezelése (pl. ortopédiai, reumatológiai elváltozások, mozgásszegény életmódból adódó problémák)
 • sérülések/sportsérülések utáni rehabilitáció
 • tartásjavítás
 • prevenció

 

Szakmai továbbképzéseim:

 • Kineziology-Taping alaptanfolyam (2010)
 • Terrier-féle ízületi- és lágyrészmobilizáció I. (2011)
 • McKenzie „A” kurzus (2011)
 • 3D Scoliosis Terápia Tanfolyam (2014)
 • Kinesiology-Taping kismamáknak (2018)
 • Kinesiology-Taping/Sporttaping haladó (2019)
 • Flossing terápia a mozgásszervi problémák és sportsérülések rehabilitációjában (2020)

Holenka Rita, masszőr

2000 óta foglakozom a masszírozással. Gyakorlataim során nagyfokú egészségügyi ismeretekre tettem szert. Több gyógyítással foglalkozó intézetben szereztem tapasztalatot.

Gyakorlatom nagy részét Harkányban a Gyógyfürdő- Kórházban szereztem, több évet töltöttem a Biovital Melissa Egészség Központban.

Úgy gondolom, hogy az embernek folyamatosan képeznie kell magát, mert ebben a rohanó világban folyamatosan igazodni kell a páciensek, a világ elvárásaihoz. Távlati terveim között szerepel, hogy létre hozzak egy olyan intézményt, ahol a páciensek elsajátíthatnak olyan fogásokat, elemeket amivel otthon is kezelhetik magukat.

Idézz fel egy olyan emléket, amikor egy kavics került a cipődbe!

Zavart, idegesített, és elrontotta a hangulatod, ugye? És milyen felszabadítóan jó érzés volt, kivenni onnan és megszüntetni az irritációt! Mert pontosan be tudtad azonosítani, hogy a kavics az oka ennek!

Azonban ha egy irritáció – ami nem csak a hangulatát, hanem az egészségét befolyásolja – az idegpályán jelentkezik, akkor nem tudod ilyen egyszerűen beazonosítani az okot, és pláne nem tudod egyetlen mozdulattal rendbe tenni az egészséged!

Mi hiszünk abban, hogy mindenkinek jár az egészséges, szubluxáció mentes élet. Ezért, ha hozzánk fordulsz, akkor meg fogod ismerni a gerinced helyes működése és az egészsége közötti összefüggéseket, és a megkapod a teljes támogatást az egészségesebb élet elérésének folyamatában, és annak megőrzésében.

Mi ismerjük és felismerjük a rossz gerinc által okozott egészségkárosodást.  Ezért komolyan vesszük a hivatásunkat, és elszántak vagyunk abban, hogy javuljon az életminőséged.

E-book