91 / 100
kiropraktika kiropraktőr

Derékfájásról

Szerző: Kálbori Zsolt

Ezekre figyelj oda mindenképpen! 🙂

Az interneten, youtube-on, magazinokban és reklámokban szinte korlátlan mennyiségű tornával és gyakorlatokkal, lehet találkozni, amely mind a derékfájás enyhítésére és szüntetésére hivatkozik.

Ez a mennyiség már inkább a bőség zavara miatt válik értelmezhetetlenné és sokszor ellentmondásosnak is tűnhetnek a javaslatok.

Hol is kezdjük? Mit csináljunk? Hogyan? Miért?

Ezek a leggyakoribb kérdések.

A cikkünk lényege, hogy úgy adjunk választ ezekre a kérdésekre, hogy közben célzott gyakorlatokat is javasolunk. Ezek a gyakorlatok szükségesek ahhoz, hogy helyre állítsuk és védjük a derekunk működését és a csípő mozgását.

kiropraktika kálbori

Mutatunk neked egy, 9 mozdulatból álló mozgássort, amit érdemes beépítened a mindennapi életedbe

  • Ezek a gyakorlatok erősítik a has, derék és medence körüli izmokat, a nyújtások pedig növelik az izmok rugalmasságát, így együttesen hozzájárulva az izom eredetű derékfájdalmak csökkenéséhez.
  • Ezeket a gyakorlatokat szinte bárhol és bármikor el lehet (kell) végezni. Nem kell hozzá semmilyen edző eszköz, mégis segítenek az elhanyagolt izmok működését visszaállítani, így megelőzni a derékfájdalmakat.
  • Amennyiben fáj a derekad vagy a csípőd, érdemes minden sport, mozgás vagy akár ebben a cikkben ajánlott gyakorlatok kezdete előtt egy szakemberrel konzultálni.

 

! Figyelem: Amennyiben Nálad már fennállnak merev, kötött izmok és ízületek, akkor eleinte előfordulhat, hogy nehéz lesz a gyakorlatokat elvégezni, de kitartással és idővel egyre könnyebbnek fogod érezni.

Minden gyakorlatot idővel el fogsz tudni végezni. Kezdetben türelem és idő szükséges ahhoz, hogy végül teljes mértékben el tudd végezni a tornákat.

Kezd azzal, hogy kényelmi szinteden belül néhány másodpercen át végezd a gyakorlatokat majd fokozatosan nyújtsd az időt hosszabbra, akár percekre.

Ahogyan az izmok rugalmassága növekszik, úgy fogsz tudni előrehaladni a gyakorlatokkal. Minden gyakorlatnál napok, akár hetek kellhetnek, hogy a változások megtörténjenek és kényelmesen és hatékonyan el tudd végezni őket.

Miért tart sokáig a regenerálódás?

Mert a krónikus, évek vagy évtizedek alatt kialakult problémák és szokások megváltoztatásához idő kell. Nem csak az izomban és az ízületben kell, hogy létre jöjjön a változás, hanem az idegrendszerben is.

Az optimális állapot fenntartásához és az új minták megtanulásához hosszabb időre van szükség. Akár hónapokra is, főképpen azokon a területeken, ahol már kialakultak a sérülések és degeneratív elváltozások.

Azonban nem jó mérce a fájdalomra hagyatkozni, mert a fájdalom általában az utolsó tünet, ami egy rossz folyamat végén jelentkezik és az első ami szűnni fog.

A gyakorlatok már az első hetekben hatásosnak bizonyulhatnak a fájdalom csökkentésében.

Segíts barátaidnak, ismerőseidnek, oszd meg velük!

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Nézd meg közösségi oldalainkat is! →

Legfrissebb bejegyzéseink 

Kranioszakrális terápia

Kranioszakrális terápia

Testünk feszült állapota és érzelmi cselekvőképességünk szabadsága egyenes arányban áll
egymással.
Amilyen mértékben fájdalmasnak, blokkoltnak, sérültnek, diszfunkcionálisnak éljük meg fizikális
állapotunkat, olyan mértékben leszünk hatványozottan erősebbé, bölcsebbé, tapasztaltabbá,
felszabadultabbá, megértőbbé kreatívabbá, sikeresebb útkeresővé, ha bátorsággal, hittel és
támogatással merünk nekifogni blokádjaink és traumáink feldolgozásának.

bővebben

KiroKlub

online torna

online torna

Mozgasd meg minden porcikádat!

Befektetés magadba, a jövődbe. Élj minőségi életet!